Smifirma Kniv & Kunst

Kvalitetsprodukter fra egen smie

Knivblad

KNIVBLAD | DAMASKBLAD | REKKVERK | STEINVERKTØY | SMIVERKTØY | INTERIØR | EGGVERKTØY BESLAG

Bruk menyen over for snarvei på nettbrett.. 

Vi fremstiller normalt alle knivblader på tradisjonelt norsk vis, dvs. bladene er laget av 3 lag stål – bløtt stål (kaldvalset plate) på sidene og hardt stål (karbon stål / verktøystål: 0,7 – 1,2 % C) i midten. Disse 3 lagene essesveises til ett stykke laminat som deretter formes til et knivblad. Knivbladene herdes i esse eller i herdeovn. Noen blader slipes blanke på sidene, andre blader børstes med stålbørste på sidene for å gi en rustikk finish (råsmidd), og andre igjen preges med mønster, for å gi et annet og annerledes utseende. Deretter slipes eggfasen slik at alle blader leveres skarpslipte, og dernest poleres bladene.

Norge og Japan er noen av de eneste land i verden som har tradisjon for å lage laminerte knivblader. I Japan kalles teknikken San-mai. Fordelen ved denne teknikken er at knivbladet kan få en hardere kjerne som tåler mer og holder lengre, da sidene med sitt myke stål, støtter og sørger for at emnet ikke knekker. Vi selger også ferdig smidde og laminerte 3-lags pakker/barrer til videre forarbeidning .

 

Fem fasonger knivblad, tre lags av meget høy kvalitet. Se mer i knivblad galleriet under.

 

 

 

Da vi bygger om våre sider for tiden, ber vi om forståelse for at kontaktinfo ikke kan formidles via denne siden.

Ta derfor kontakt ved hjelp av en av de flg metoder:

Smifirma Kniv & Kunst v/ Steen Nielsen

Hannevik Terrasse 11, 4613 Kristiansand.

Tlf: +47 38 03 10 99 / +47 975 67 884 / +47 901 59 276.

E-post : Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.


Smifirma Kniv & Kunst© 2014,All Rights Reserved.